Søgetips

Søg i Kvindekilder felt

Gør brug af følgende for at optimere din søgning:

– Trunkering (*) → sæt en stjerne bagved søgeordet for alternative endelser

– AND, OR & NOT → indsæt AND, OR eller NOT mellem ord for at tilpasse og afgrænse søgningen

– Frasesøgning (“…”) → sæt gåseøjne rundt om en frase for at søge specifikt efter denne

Når du søger i søgefeltet får du følgende side med liste over alle materialer der indeholder de søgte ord.

Du kan fortsætte med kun at søge i titler eller efter etiket (label).

 

Søg kun i kilder

Hvis du kun vil søge i kilder, kan du skrive “kilde” i feltet Etiketter. På samme måde søger du efter biografier eller billeder. Skriv “biografier” i feltet Etiketter eller “billeder” hvis det er dette du søger.

 

Emneartikler
De 11 artikler giver en kort oversigt over emnerne og deres historiske betydning. De skitserer det samfundsmæssige og politiske landskab, som var klangbund for kvinders kamp for rettigheder på det pågældende tidspunkt. De vigtigste begivenheder og debatter bliver opridset, og de centrale aktører præsenteret. I bunden af hver artikel er der en samlet oversigt over de originalkilder, som artiklen linker til, og desuden tips til videre læsning.

Emneartiklerne er selvstændige og afrundede tekster, som kan læses uafhængigt af de øvrige funktioner i Kvindekilder.

Links til de 11 artikler kan findes i menuen i venstre side.

Sådan ser en artikel ud:

Alle artikler slutter med samlet oversigt over de originalkilder, som artiklen linker til, og desuden tips til videre læsning.

 

Søg kun i emneartikler

Hvis du kun vil søge i emneartikler, skriv “emneartikel” i feltet Etiketter.

Links til Billeder, Biografier og Kilder

 

Links til Billeder, Biografier og Kilder er placeret under de 11 artikler i Kvindekilder der fortæller i korte tekster om vigtige emner som fx kampen for valgret, fri abort, ligeløn og adgang til uddannelse og arbejde. Når du klikker på et er de links, bliver du ført til en side med en liste over alle billeder, biografier eller kilder i Kvindekilder databasen. Du kan ligeledes få adgang ved at klikke på Billeder, Biografier og Kilder i menuen i venstre side.

Når du klikker på Billeder, får du en liste med links til alle billeder du finder i Kvindekilder databasen. Listen indeholder links til sider med billeder og billedbeskrivelse.

Det samme gælder for Biografier og Kilder. Der er omkring 520 kilder i databasen.

 

 

Eksampel på en af de biografier:

 

Tidsperioder, Kildeart og Emneord

En anden måde at finde materialer i Kvindekilder er ved at klike på labels. Der er tre forskellige typer labels: Tidsperioder, Kildeart og Emneord. Tidsperioder beskriver den periode, som materialet (kilde) hører til (1700-tallet, 1800-tallet osv). Kildeart beskriver materialets type (annoncer, artikler, biografier osv). Emneord giver en overordnet indikation på materialets indhold (arbejde, abort, ligestilling osv). Alle materialer er tagget med tidsperiode, kildeart og emneord. Kildeart og Emneord er ordnet alfabetisk.

Labels er placeret under de 11 artikler i Kvindekilder der fortæller i korte tekster om vigtige emner som fx kampen for valgret, fri abort, ligeløn og adgang til uddannelse og arbejde.

Efter at have klikket på det valgte label, bliver du ført videre til en side med alle de poster, der er tagget med dette label. Til højre kan du klikke på relaterede emneord på materialets indhold.

Du kan se en liste over artikler der er tagget med label “artikler” der er kildeart. Listen indeholder materialets titel og labels. Når man klikker på titlen går man til materialets side. Til højre kan du se liste over relaterede labels. Listen indeholder tidsperioder og emneord men ikke kildeart fordi kildeart “artikler” er valgt.

Hvis du klikker på relaterede label “kvindearbejde” så får du en side med alle poster, der er tagget med både label “artikler” og “kvindearbejde”.

Du kan fortsætte videre og vælge relaterede label “1880’erne” der er tidsperiode, og får alle poster der er tagget med kildeart “artikler”, emneord “kvindearbejde” og tidsperiode “1880’erne”.

 

KVINFO · Christians Brygge 3 · 1219 København K · Tlf: 33 13 50 88 · E-mail: kvinfo@kvinfo.dk