Kilde 310 - Kvinder kræver fuld beskæftigelse
Kampfonden blev stiftet som en arbejdsmarkedspolitisk aktionsgruppe under Rødstrømpebevægelsen. Deltagerne kom fra Rødstrømpebevægelsen, men havde brug for et mindre og mere operativt forum for at støtte kvinder i strejker og andre arbejdskampe.
"Kvinder kræver fuld beskæftigelse", Grundhæfte 5, 1978 s. 1-7
Lidt om Kampfondens historie
Kampfonden blev stiftet den 12. januar 1977 med det formål at støtte kvinder i arbejdskampe, moralsk, økonomisk og praktisk. Gruppen består af ca. 20 kvinder, som holder fællesmøde hver 14. dag, hvor undergrupperne i Kampfonden fortæller hinanden, hvordan arbejdet går, og om der siden sidste møde er sket noget på arbejdsmarkedet, som har betydning for kvinder.
De faste undergrupper under Kampfondgruppen er: 1) Presse og- dokumentationsgruppen, hvis vigtigste opgave er, at holde sig orienteret om, hvad der sker for kvinder på arbejdsmarkedet. Desuden skal gruppen også tage initiativ til at støtte både med resolutioner og økonomisk, hvis der er arbejdskampe i gang. 2) Regnskabsgruppen, der holder orden på økonomien. 3) Internnetgruppen, som har til opgave at kortlægge rødstrømpernes branche og --fagtilhørsforhold, og ligeledes, hvor de er fagligt organiseret. Vi mener bl.a., at denne kortlægning kan bruges til at finde ud af, hvilke ressourcer vi har i RSB. 4) Endelig er der eksternnetgruppen, der arbejder med at oprette kontakter til kvinder på forskellige arbejdspladser, specielt de arbejdspladser, hvor RSB´s kampfond har støttet kvinder, som har været aktive i arbejdskampe.
Ved siden af disse faste grupper kan der eksistere forskellige "ad-hoc"-grupper (= midlertidige grupper), som arbejder med emner over en afgrænset periode. Vores gruppe - seminargruppen - er et eksempel på en sådan gruppe. Disse grupper kan bestå både af medlemmer af Kampfond-gruppen og af andre RSB´ere.
For at blive medlem af Kampfondgruppen skal man have været RSB´er i ½ år og have gennemgået introduktionen.
Kampfondgruppen startede med at lave det førnævnte seminar, hvis indhold er grundlaget for denne pjece. Efter seminaret har vi i Kampfondgruppen løbende støttet de arbejdskampe, der har været det sidste års tid, hvor det overvejende var kvinder, der var inddraget. Støtten har som regel været dels økonomisk og dels moralsk i form af støtteresolutioner. I et enkelt tilfælde har vi også interviewet de strejkende kvinder, om de problemer, der var opstået for dem under strejken - både praktiske, rent faglige og ligeledes privatpolitiske problemer. Vi mener, det er vigtigt, at kontakten til kvinder i arbejdskampe ikke kun bliver en envejs-kommunikation, men at vi også gennem denne kontakt kan videregive vores erfaringer fra RSB. Det gør vi bl.a. ved at lægge vægt på spørgsmål, der omhandler de privatpolitiske problemer, man får som strejkende kvinde.
De strejker/aktiviteter som RSB gennem Kampfonden har støttet økonomisk og moralsk i det forløbne år har været: