Programmet for Femølejren i 1979 præsenterer lejren og temaerne for de forskellige uger og giver praktiske oplysninger om tilmelding, hvad man skal medbringe, om at have børn med på Femølejr og om transport til Femø.

"Femø 79". Femøpjece 1979

Femø er en ø i Smålandshavet, hvor Rødstrømpebevægelsen i København på niende år holder kvindelejr. Her mødes kvinder og taler sammen, her kan du opleve en del af kvindebevægelsen, du kan udveksle erfaringer - og ideer til nye aktiviteter i bevægelsen kan opstå. De sidste år har Femø mest været besøgt af kvinder, der ikke har været i forbindelse med kvinde- bevægelsen før. Derfor sender vi "Jordmor - pjecen", der informerer bredt om RSB.
Vi håber du vil komme til Femø og opleve, hvordan vi arbejder i basisgrupper. Teltgruppen er din basisgruppe i lejren - den gruppe kvinder, du lærer bedst at kende.
Det er dig og de kvinder, der kommer i din uge, der sammen skal skabe ugens indhold ud fra de muligheder, der findes i den store gruppe.

hvordan skal vi bo

Lejren har plads til ca. 110 kvinder og 20 børn. Vi bor i telte med halm til at sove på, 15 - 20 kvinder sammen i hvert telt. Der findes køkkentelt, fællestelt, værtshustelt, børnetelt, værkstedstelt, kontorvogn, bogcafé - og biblioteksvogn. To vaskehuse med hver syv lokummer, mønttelefon, postbud der kommer hver dag, tre købmænd, en kro og 100 meter til vandet.

det praktiske

Madlavning, rengøring af lokummer og vaskehus og oprydning på lejrpladsen går på skift mellem teltene. Alle de andre praktiske ting deles vi også om.

hvad skal vi have med..

Varm sovepose og en slags underlag at ligge på. Der er en del service i lejren - men tag alligevel noget med, der ikke er af porcelæn. VARMT tøj og glem ikke regntøj, gummistøvler, en lommelygte og lommepenge. Det er rart at synge og spille sammen, så tag musikinstrumenter og sangbog med. Husk sygesikringsbeviset.

..og ikke have med

Eget telt, for det har brandvæsenet forbudt. Engangsservice, da det er svært at komme af med. Hunde, katte og andre husdyr.

børn

Vi kan lærer en masse af børn. De ser verden med nye øjne - for dem er verden ny - samtidig med at de afspejler kønsroller og samværsformer.
Derfor : ingen Femø uden børn
ingen børn uden Femø.
Realiteterne er dog, at børn ofte har svært ved at forstå, hvad der sker. Drenge over 10 år føler sig også tit hæmmede og dårligt tilpas. Vi har valgt at begrænse børnetallet på Femø, for at lejren skal have overskud til de børn som kommer.

børnepassere

Der er brug for kvinder, der har lyst til at være sammen med børnene om dagen, mens mødrene snakker. Vil du være børnepasser i en uge, vil den uge plus transporten være gratis. Derudover får du en ekstra uge, hvor du selv kan deltage i en teltgruppe.

for- og efterlejr

Inden lejren starter skal alle teltene rejses, lokummer sættes op og meget andet skal laves - vil du være med?? Kom på forlejr fra den 2/6 - 16/6 !! Ophold + transport fra q-huset er gratis !! Det samme gælder efterlejren fra den 18/8 - 31/8, hvor det hele skal pilles ned igen. Send også en tilmelding selv om det er for-eller efterlejr du vil med på.

pris og tilmelding

Voksne kr. 385 pr. uge - børn under 12 år kr. 100 pr. uge. Drenge kun til deres 12. år. Prisen inkluderer teltlogi, mad og kaffe. Tilmelding kan kun ske for en hel uge ad gangen gennem: Femø-gruppen 79, Kvindehuset, Gothersgade 37, 1123 Kbh. K. tlf.(01) 14 49 46 . Kontoret er åbent mandag til fredag kl.17-19, fra den 7. maj.
Du skal tilmelde dig senest 5 uger før afrejsedatoen. Når du har fået at vide, om der er plads, skal du indbetale beløbet på tilsendt giro senest 3 uger før dit ophold, hvorefter din tilmelding er bindende. I modsat fald bliver du slettet af listen. Girotalonen er gyldigt bevis for deltagelse i lejren, så husk den !! Herefter kan tilbagebetaling kun ske, hvis lægeattest foreligger. Udfyld tilmeldingsblanketten og send den til Femø-gruppen 79.

transport

Fra København, Kvindehuset i Gothersgade, kører hver lørdag kl. ca. ll.30 busser til Kragenæs, hvorfra vi sejler til Femø. Det koster kr. 80 for voksne og kr.40 for børn tur/retur inklusiv færgebillet. Hjemkomst til Kvindehuset lørdag kl. ca, 18.00.

lejrens uger

Teksten herunder skal kun opleves som forslag. Den er lavet for at kvinder med samme interesser kan søge mod samme uge. Vi har valgt hovedemnerne ud fra den interesse, der har været for disse emner de sidste år. Ugeforslagene skulle give mulighed for forskellige arbejdsmåder, idet vi tager hensyn til, at Femø for mange kvinder er deres første møde med RSB - kvindebevægelsen. Oplev at være i basisgruppe. Udveksl evt. erfaringer. Brug synge- og spilleugerne til at lege, synge og spille musik og teater. Brug jeres krop til at opleve og vise jeres tanker. De "gamle" i RSB kan f.eks. bruge visionsugerne til at bygge videre på erfaringer.

2/6- 9/6.....Forlejr.
9/6-16/6.....Forlejr.

Samlivsformer: Hvordan bor vi? Hvordan har vi det med børn? Hvad spiser vi? Hvordan har vi det med os selv - med hinanden? Hvad vil vi?
16/6-23/6............Synge og spille uge.
23/6-3o/6............Basisgruppe uge.
3o/6-7/7.............Visioner: Har dine erfaringer i kvindebevægelsen ændret din måde at leve på? Hvad vil du nu? - Hvordan når vi det?
7/7-14/7.............Lesbisk uge:for lesbiske og kommende lesbiske.

At være mor - at være datter: Tag din mor og datter med. Snak om normer - forventninger - om afhængighed - ærlighed - kritik - om dit liv og mit liv.
14/7-21/7............Basisgruppe uge.
21/7-28/7............Synge og spille uge.
NB! Øens kvinder besøger lejren d.22/7.

Kvinders krop - kvinders arbejde: Er du bevidst om din egen krop - ka´ du li´ den? Hvad skal din krop bruges til? Bestemmer du selv dit fysiske arbejde? - din seksualitet? Er din krop din egen?
28/7 - 4/8...........Synge og spille uge.
NB!Femø-jazz-festival 3/8-5/8.
4/8- 11/8............Basisgruppe uge.
11/8-18/8............Visioner.
18/8-25/8.....Efterlejr.
25/8-31/8.....Efterlejr.

N O T E R

1. Jordmorpjecen
Jordmorpjecen er en introduktion til den nye kvindebevægelse og bevægelsens arbejdsformer. "Jordmorpjecen: en håndbog i Rødstrømpebevægelsen i København" blev udgivet som Grundhæfte nr. 4 af Rødstrømpebevægelsen i 1976. I 1981 udkom en ny, revideret udgave af pjecen.

2. RSB
RSB er en forkortelse for Rødstrømpebevægelsen.

Moderpublikation:

Forfatter:

År: 1979