Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Tyrekåring
På det store kvinde-aktivistmøde i Fælledparken, bliver der givet flere dacaponumre på de aktiviteter, de tre kvindegrupper allerede har udført. Således kan man blive tilskuer til en kåring af dagens præmietyr. - Den aktion, "Kældergruppen" gennemførte uden for restaurant Palmehaven den 15. april i år i forbindelse med kåringen af Miss Danmark.
Samme aktions slagsang, "Cirkus Bryster", vil blive sunget. Den handler om kvindens ydre attributter og om mandens og modeverdenens udnyttelse af samme.
Kunstakademiets kvindegruppe, "Kanonklubben" giver bidrag med "damebilleder" - en livlig happening, der viser kvindens trælse hverdag som opvaske- og rengøringsmaskiner, og mødre, der er slidt til brystbilleder af arbejde i hjemmet og som prostituerede.
En af initiativtagerne til det store møde, Barbara Hennings, Individ og samfund, siger:

- Det er dagen, hvor mændenes dårlige samvittighed dulmes. Også dagen, der viser, at kvinderne er undertrykte. Fremfor alt udnyttes kvinden kommercielt på Mors Dag. Jeg indrømmer, det er dejligt at få kaffe på sengen, blive vartet op og få chokolade. Men chokoladen bliver bitter.

N O T E R

1. Kældergruppen
En gruppe feminister dannede i 1970 Kældergruppen opkaldt efter mødestedet, kælderrestauranten Den Gyldne Fortun.

...